Onderhoud van uw schoorsteen

Schoorsteenvegen

Het belang van een periodiek onderhoud van uw schoorsteen.

Hoe werkt een schoorsteen en wat is nu eigenlijk het schoorsteeneffect?

Een schoorsteen zorgt voor het opvangen en afvoeren van rookgassen. De werking van een schoorsteen berust op twee principes. Ten eerste bevorderd wind de afvoer van de rookgassen. Doordat er wind over de schoorsteen waait zuigt deze de lucht aan van in de schoorsteen. Ten tweede is warme lucht lichter dan koude. Warme lucht gaat dus snel stijgen en de rook wordt meegezogen. Dit is het zogenaamde schoorsteeneffect.

Het is dus belangrijk dat de rookgassen goed kunnen worden afgevoerd via het rookkanaal. Door roet, teer, organisch materiaal,… kan een goede afvoer van de rook verhinderd worden. De verbranding is hierdoor niet meer optimaal en een CO-vergiftiging of schouwbrand liggen al snel op de loer.

Omdat we geen invloed hebben op het eerste principe, nl. op de hoeveelheid wind die boven onze schouw waait, moeten we zorgen dat het schoorsteeneffect zo maximaal mogelijk blijft. Dit doen we door de schoorsteen periodiek te onderhouden.

Door een periodieke reiniging van uw schoorsteen worden roet, teer, organisch materiaal,.. verwijderd. Wanneer uw schoorsteen regelmatig (jaarlijks aanbevolen) gereinigd wordt is deze vrij van vuil en obstructies. Hierdoor kan u telkens rekenen op een zuivere schoorsteen, een volledige verbranding van uw schoorsteen en een geoptimaliseerd schoorsteeneffect.

Gun uw schoorsteen een jaarlijkse onderhoudsbeurt en gun uzelf een gerust gevoel wanneer u uw huis verwarmt.

Voor meer informatie kan u ons steeds contacteren.

Team Roof-clean

Pleinstraat 38
3570 Alken

T: 0483 46 51 99
W: www.roof-clean.be
M: info@roof-clean.be

admin025