Reinigen en ontmossen

Reinigen van daken en gevels is een trend die toeneemt. Uw dak is onderhouden en behandeld en het is goedkoper dan het plaatsen van een nieuw dak. Bovendien geeft het een verzorgde uitstraling aan uw woning of bedrijfspand.

Dakreiniging

Ontstaan mosvorming

Het ontstaan van mosvorming is afhankelijk van de dakbedekking, de oriëntatie van het dak en de omgeving. Op een poreuze keramische dakpan ontstaat sneller mosvorming dan op een gladde metalen ondergrond. Het mos krijgt minder snel de kans om zicht vast te hechten. Aan het noorden van een woning valt minder zonlicht en is het doorgaans vaak vochtiger. Aan deze kant zal er dus meer mos groeien. Ten derde treedt er in een groene omgeving meer mosvorming op.

Dakmaterialen

Roof-clean is gespecialeerd in het reinigen en het onderhouden van verschillende soorten dakmaterialen. Dakpannen in beton of in klei, kunst- en natuurleien, riet, roofing en EPDM zijn dakmaterialen die Roof-clean voor u behandeld.

Preventief onderhoud

Behoudt de verzorgde uitstraling van uw woning of bedrijfspand door uw dak en/of gevel regelmatig te laten onderhouden. Uw dak wordt niet alleen periodiek gereinigd, maar wordt ook gecontroleerd op eventuele gebreken. Daarnaast worden uw dakgoten leeggemaakt.

De frequentie van het onderhoud is afhankelijk van de dakbedekking, de oriëntatie van het dak en de omgeving waar u woont.

Wij adviseren u graag vrijblijvend. Aarzel niet om ons te contacteren of om een gratis prijsofferte te vragen.